Kommande arrangemang

Klubbmästerskap

CBMK arrangerar ett internt klubbmästerskap en gång per säsong, normalt sett i februari månad. Vi försöker här få in så många av våra nybörjare som möjligt att prova på ett tävlingsmoment under avslappnade former, och få lite erfarenhet av hur det kan gå till på riktiga tävlingar.

Under klubbmästerskapet delar vi in ungdomsspelarna i olika ålderklasser. Beroende på antalet anmälda i en klass kan det bli både killa r och tjejer som spelar i samma klass.  Seniorklasserna nivåanpassas efter spelarnas rankingpoäng.

Vi anpassar tävlingsdagen efter hur många anmälda vi har, är det många anmälda kör vi bara singelmatcher, är det färre anmälda kan vi även hinna med dubbelmatcher i vissa klasser. Klubbmästerskapet har vi för att få en gemenskap i klubben och för att ha kul. Och även för att få visa sina kunskaper på badmintonbanan naturligtvis.

First Hotel Christian IV Cup

CBMK arrangerar årligen en av Sveriges största badmintoncuper. I månadsskiftet april/maj fyller vi Kristianstads arena med  tävlande i alla åldrar. Från 9-åriga nybörjare till äldre motionsspelare. 18 banor under samma tak och en väloljad tävlingsorganisation har gjort att många klubbar nu väljer att ha vår tävling som en gemensam säsongsavslutning för sina spelare.  För klubbens medlemmar är detta ett gyllene tillfälle att få spela sin första riktiga tävling då vi även har nybörjarklasser.

Arrangemanget kräver stora insatser av alla medlemmar och föräldrar för att dessa tävlingsdagar ska löpa smärtfritt, det är den absolut största inkomsten för klubben under året.

Under 2020 blev vårens tävling inställd pga coronapandemin, men vi kommer tillbaka med nya krafter.

Sponsorer

Vi tackar våra sponsorer som gör det möjligt att driva denna föreningen.